Podcast #13 Nopeusharjoittelu – Olli Koskinen (LitM)

Kirjoittanut Petri Jalanko

23.7.2019 — Miten nopeusominaisuuksia kehitetään? Miten saada lisää lähtönopeutta? Miten välttää tyypillisimmät virheet nopeusharjoittelussa? Miten aloittelijoiden ja urheilijoiden nopeusharjoittelumenetelmät eroavat toisistaan? Kannattaako painonnostoliikkeitä käyttää nopeusharjoitteina?

Muun muassa näihin kysymyksiin kuulet podcastissa vastaukset. Vieraanani on nopeusharjoitteluun erikoistunut fysiikkavalmentaja Olli Koskinen.

 

Tarjolla on todella tuhti näyttöön perustuva tietopaketti voima- ja nopeusharjoittelusta kiinnostuneille.

 

Jos haluat saada lisää nopeutta, parantaa hyppykorkeutta tai työskentelet personal trainerina, liikunnanohjaana tai fysiikkavalmentajana, et voi jättää tätä podcastia väliin.

 

Podcastin kuulet Newtonin blogissa, soundcloudissa tai Itunesissa.

 

Podcastin lähteet:

 

Cormie ym. 2011. Developing maximal neuromuscular power: Part 1 - Biological basis of maximal power production

 

Cormie ym. 2011. Developing Maximal Neuromuscular Power: Part 2 Training Considerations for Improving Maximal Power Production

 

Haff & Nimphius 2012. Training Principles for Power

 

Suchomel ym. 2017. Enhancing the Force–Velocity Profile of Athletes Using Weightlifting Derivatives

 

 

 

Avainsanat nopeusharjoittelu, nopeusharjoitus, nopeusvoima, nopeusvoimaharjoitus, pikajuoksu, hyppykorkeus


Suosituimmat kirjoitukset Lisää →

Mitä jokaisen golffarin tulisi tietää fysiikkaharjoittelusta?

30.1.2017 — Golffari, vaivaako nivunen tai alaselkä? Kaipaatko avauslyönteihisi lisää pituutta? Lue tämä tieteelliseen näyttöön perustuva blogikirjoitus. Opit paljon golffarin fysiikkaharjoittelusta ja saat esimerkkitreenin, jolla pääset harjoittelussasi alkuun.

Lue kirjoitus

Laktaattitesti – mitä, miksi, miten?

31.10.2018 — Laktaattitestillä seurataan kestävyyskunnon kehittymistä ja optimoidaan harjoittelua. Se on loistava apuväline tavoitteellisen kuntoilijan tai urheilijan harjoittelun tueksi.

Lue kirjoitus

Nopeusharjoittelun seitsemän periaatetta

30.1.2018 — Muista nämä nopeusharjoittelun seitsemän periaatetta, niin teet harjoituksistasi entistä tehokkaampia.

Lue kirjoitus

Loppuverryttely – aliarvostetuin osa nykypäivän harjoittelua

27.9.2016 — Harjoituksen päättävä verryttely on aliarvostetuin osa nykypäivän harjoittelua, joten ei ole ihme, että moni kuntosalikävijä kärsii tuki- ja liikuntaelinvammoista sekä alipalautumisesta. Loppuverryttely on olennainen osa harjoitusta ja sillä on monia tärkeitä tehtäviä.

Lue kirjoitus

Tenniksen lajianalyysi ja oheisharjoittelu

6.10.2017 — Tiesitkö, että heikko kunto saattaa heikentää lyöntiesi tarkkuutta jopa 80% ? Tenniksen lajianalyysi kertoo, että hyvä fysiikka mahdollistaa tarkat lyönnit ja estää loukkaantumisilta

Lue kirjoitus

Tiesitkö nämä viisi myyttiä lasten ja nuorten voimaharjoittelusta?

8.8.2017 — Lasten ja nuorten voimaharjoittelulla on monia positiivisia terveysvaikutuksia. Harjoitteluun liittyy myös monia myyttejä, jotka saavat vanhemmat varpailleen ja huolestumaan lastensa terveydestä. Tarkempi tutustuminen liikuntatieteellisiin tutkimuksiin osoitti, että monet myytit ovat täyttä puppua.

Lue kirjoitus