Me tuomme laatua harjoitteluusi!


Newtonin valmentajilla on kokemusta sekä huippu-urheilijoiden valmentamisesta, että näissä valmennuksissa käytettyjen metodien soveltamisesta tavallisen kuntoilijan apuna. Muotivirtaukset tulevat ja menevät, mutta tulosten saavuttamiseen liittyvät työkalut ovat pysyviä ja toistettavissa. Asiantuntemuksemme on yksinkertaisesti sitä, että harjoitteluun käyttämäsi aika tuottaa toivomiasi tuloksia.

Petri Jalanko

Newtonin päävalmentaja Petri Jalanko (@petrijalanko) on liikuntafysiologi ja fysiikkavalmentaja. Koulutukseltaan hän on liikuntatieteiden maisteri Jyväskylän yliopistosta. Lisäksi Petri opiskelee neurotieteiden maisteriohjelmassa Helsingin yliopistossa, jossa hän perehtyy muun muassa liikunnan ja aivoterveyden yhteyksiin.

Petri vastaa Newtonin valmennusten laadusta. Petrin vahvuuksia ovat vankka teoreettinen osaaminen, sekä käytännön kokemus urheiluvalmennuksesta niin urheilijana kuin valmentajana. Petri tuo näyttöön perustuvan valmentamisen menetelmät ja harjoittelun myös tavallisen kuntoilijan saataville.

Petri on omalla urheilijaurallaan voittanut salibandyssa mm. nuorten MM-pronssia, sekä aikuisten Euroopan Cup -pronssia. Fysiikkavalmentajana hän on ollut mukana voittamassa kaksi aikuisten SM-mitalia ja Suomen Cup –mestaruuden.

Jos haluat olla suoraan yhteydessä Petriin, niin tavoitat hänet sähköpostilla osoitteesta: tai puhelimella: 045 6981104.

Tero Kosonen

Terolla on monipuolinen urheilu- ja liikuntatausta. Hän on harrastanut mm. kori- ja jalkapalloa, yleisurheilua, suunnistusta, ultimatea, voimaharjoittelua ja kestävyysurheilua.

CrossFit-harjoittelun Tero aloitti 2009 ja on toiminut ohjaajana vuodesta 2016. Harjoittelun laatua ja taitoja kehittääkseen Tero on osallistunut painonnosto- ja voimistelukursseille sekä ohjelmointi- ja valmennusseminaareihin. Viimeisimpiä koulutuksia ovat CrossFit Level 2 Trainer, Painonnoston ohjaajakoulutus 1 ja liikuntalääketieteen perusopinnot.

Teron tavoitteena on jatkuva oppiminen ja kehittyminen monipuolisena ja järkevänä ohjaajana sekä kuntoilijana.

Mika Peltoniemi

Mika on liikuntatieteiden maisteri biomekaniikan pääaineesta Jyväskylän yliopistosta, ja omaa vahvan lajitaustan jääkiekon puolelta. CrossFit on ollut osana Mikan harjoittelua vuodesta 2014, ja innostus voimaharjoitteluun on syntynyt aikoinaan jääkiekon oheisharjoitteluna. Mikan löytääkin lätkäkauden aikana iltaisin yleensä edelleen jäähallilta, sillä hän toimii apu- ja fysiikkavalmentajana Kiekko-Espoon C- ja B-junioreissa.

Liikuntatieteellisen koulutuksen ohella Mika on täydentänyt osaamistaan lukuisissa seminaareissa sekä mm. urheiluravitsemuksen perusopinnoilla ja painonnoston ohjaajakoulutus 1:llä, joihin on luvassa jatkoa keväällä.

Mikan mielestä parasta valmentamisessa on auttaa ihmisiä oppimaan uutta, oivaltamaan ja onnistumaan treenaamisen parissa.

Mikko Mäkynen

Mikko on valmennukseen erikoistunut liikunnanohjaaja (AMK), ja on toiminut Personal Trainerina vuodesta 2000. Pohjatutkinnon lisäksi Mikko on suorittanut mm. CrossFit Level 1, sekä Painonnoston ohjaajakoulutukset 1 ja 2. Newtonilla Mikko valmentaa Starttikurssilla sekä CrossFit tunneilla. Pitkä kokemus on tuonut Mikon ohjaukseen yksinkertaisuutta, keskittymistä oleelliseen.

Mikko on pelannut mm. jalkapalloa ja jääkiekkoa, juossut maratoneja, hiihtänyt Finlandiahiihtoja, osallistunut painonnosto- ja Brasilialaisen jujutsun kisoihin. Aikuisiällä liikunnasta nauttiminen on tullut kuitenkin kilpailuhenkiselle Mikolle tärkeämmäksi asiaksi kuin tulosten saavuttaminen. Viime vuodet tärkeimpänä kuntoilumuotona on ollut CrossFit, jossa Mikko pitää erityisesti harjoittelun monipuolisuudesta, ja siitä että treeneissä on aina mukana myös sosiaalinen, yhdessä tekemisen fiilis.

Maria Starast

CrossFit-tuntien valmennusten lisäksi Ässä työskentelee päätoimisesti sosiaali- ja terveysalla sairaanhoitajana akuuttiyksikössä.

CrossFit Level 1 -kurssin lisäksi hän on suorittanut Suomen voimisteluliiton järjestämät naisten telinevoimistelun lajitaidon perus- ja jumppakoulu-koulutukset. Seuraavaksi Ässä täydentää osaamistaan kesäkuussa järjestettävässä Painonnoston ohjaaja 1 -koulutuksessa.

CrossFitin Ässä aloitti vuonna 2017 ja hurahti siihen heti ensimmäisellä kerralla. Valmentajana hän on iloinen ja kannustava sekä vaalii tarkasti oikeita suoritustekniikoita. CrossFitissä on Ässän mielestä parasta monipuolisuus, yhdessä tekeminen ja yhteisöllisyys. Newtonilaiset ovat kuin toinen perhe.

CrossFit-tunneilla "hyvänpäivänjumppatätinä" tunnetun Ässän kilpailutavoitteet ovat sisäsoudussa, josta hänellä on jo taskussaan joukkuekilpailun SM-kultaa.

Lotta Walden

Lotta on harrastanut CrossFittia vuodesta 2017 lähtien. Laji vei nopeasti mukanaan ja treenaaminen muuttui pian tavoitteelliseksi. Tällä hetkellä Lotta pitääkin hallussaan himoittua Fittest in Nuijala -salimestaruutta. Ennen CrossFittia Lotan urheilutausta koostui pääosin kestävyysjuoksusta sekä monipuolisesta kuntosaliharjoittelusta.

Kokonaisvaltainen hyvinvointi ja suorituskyvyn optimointi ovat Lotan kiinnostuksen kohteita, joita hän pyrkii soveltamaan sekä urheilijana, valmentajana että hyvinvointialan päivätyössään.

Jenni Haukirauma

Jenni on koulutukseltaan ammattivalmentaja (VAT), urheiluhieroja ja personal trainer. Lisäksi hän on kouluttautunut mm. Suomen painonnostoliiton kursseilla, kehonpainoharjoittelu- ja kahvakuulakoulutuksissa. Viimeisin koulutus on Suomen valmentajien järjestämä fysiikkavalmentajakoulutus, jota hän käy parhaillaan.

Crossfitin parissa Jenni on viihtynyt vuodesta 2014, tätä ennen voimaharjoittelu on ollut intohimon kohde. Pidempi lajitausta löytyy muodostelmaluistelusta, joka jatkuu edelleen harrastetasolla.

Jenni toimii liikunta-alan täyspäiväisenä ammattilaisena: Fysiikkavalmentajana, personal trainerina ja ryhmäliikuntaohjaajana. Hän haluaa kehittyä jatkuvasti valmentajana, ja pyrkii valmennuksissaan siihen, että jokainen oppisi aina jotain uutta.

Annina Lehtonen

Anninan urheilutausta on monipuolinen, mikä on antanut vahvan lajituntemuksen ja osaamisen valmennukseen.

Pitkäaikaisin lajitaustaAnninalla on koripallosta ja CrossFitista. Koripalloa Annina on pelannut pienestä asti ja kisannut SM-tasolla.

CrossFit tuli mukaan koripallon tueksi vuonna 2012. Uusi harrastus vei mennessään ja on jatkunut tähän päivään saakka. Valmentaminen on aina kiinnostanut Anninaa ja valmennustaustaa löytyykin koripallon parista. Annina käy päivätöissä sekä opiskelee valmennuksen ohessa. Tavoitteena on hakeutua erilaisiin valmentajakoulutuksiin muiden opintojen jälkeen.

Keijo Savolainen

Keippa aloitti CrossFitin vuonna 2016, aikaisempaa aktiivista liikunta uraa lentopallon, lumilautailun, golfin ja kestävyysjuoksun parissa kertynyt mittariin yli puoli vuosisataa.

Keippa tunnetaan myös Suomen kovakuntoisimpana "viisvitosena" ja hän on haalinut kotimaan masters-kisoissa pronssipokaaleja kotiintuomiseksi.

Keipan mielestä valmennuksessa on parasta se kun saa nähdä ihmisten kehittyvän ja saa olla osana onnistumisen kokemuksia.