top of page
gradient-beige.png

Newton Blogi

CrossFit-harjoittelun aloitettuani toimistotyön aiheuttamat vaivat ovat huomattavasti vähentyneet


Joni Laakso on treenannut meillä pari vuotta. Tässä blogissa hän kertoo, miten päätyi Newtonille ja mistä pitää erityisesti.


----


Millainen kuntoilutausta sinulla on?


- Nuorempana tuli harrastettua kamppailulajeja, pyjamalajeja ja potkunyrkkeilyä. Vähemmän nuorena olen harrastanut kuntosalia, lenkkeilyä ja golfia.


Mitkä ovat pääharrastusmuotosi tällä hetkellä?


- Talvisin Cross<fit, kesäisin CrossFit ja golf, joiden lisäksi satunnaista ulkoilua ja lenkkeilyä, tukemaan päälajeja. Toisaalta voisi sanoa, että CrossFit tukee kaikkea muuta harrastamista, sillä kokonaisvaltainen harjoittelu pitää kropan kunnossa kokonaisvaltaisesti.


Miksi päätit aloittaa CrossFit-harjoittelun? Ja miksi juuri Newtonilla?


- Syynä oli tämä klassinen "vaimo pakotti". Eli vaimo aloitti Newtonilla noin vuotta aikaisemmin ja oli sitä mieltä, että tämä laji olisi minulle sitä mitä tarvitsen. Kesken aamukahvin ostin Newtonin verkkokaupasta starttikurssin ja sillä tiellä ollaan. Starttikurssin jälkeen jatkoin treenaamista ja aiempaan salitreeniin verrattuna koko juttu oli aivan erilaista. Ensinnäkin Newtonilla kaikki puhuvat toisilleen ja jokainen tunti on omanlaisensa kokemus. Kuntosalilla tuli treenattua omaa ohjelmaa useita vuosia ja se oli sellaista "toistan samaa virhettä ja odotan eri lopputulosta" -meininkiä. Newtonilla jokainen treeni on suunniteltu kunkin kauden teeman mukaan ja ammattitaitoiset ohjaajat pitävät huolen, että tekniikka pysyy kasassa.Millaisia muutoksia olet huomannut CrossFit -harjoittelun myötä?


- Ihmistä ei ole tehty istumaan ja toimistotyö vaatii veronsa niin hartiaseudulla kuin alaselässä. Aktiivisen Crossfit-harjoittelun aloitettuani toimistotyön aiheuttamat vaivat ovat huomattavasti vähentyneet ja muutenkin mieli on virkeämpi ja jaksan painaa arjen muissa askareissa ihan eri tavalla kuin ennen. Toimistotyössä paino oli pudonnut lähinnä hartioilta vyötärölle ja nyt painonnoston avulla olen saanut painojakauman kehittymään kohti oikeaa suuntaa. Golf-kierrokset kestävät noin 4 tuntia ja aiemmin kroppa oli aivan puhki kierroksen jälkeen. Crossfit on tuonut ensinnäkin voimaa ja kestävyyttä rakkaaseen lajiin, mutta myös parantunut kehonhallinta ja koordinaatio ovat näkyneet pelituloksissa.


Mistä pidät erityisesti Newtonilla?


- Newtonilla pidän erityisestä positiivisesta ja tiiviistä ilmapiiristä. Suurin osa tuntee toisensa sen verran hyvin, että treenin lomassa kannustetaan toisiamme louskuttamalla leukoja ja kannustamalla "vähemmän huonoihin" suorituksiin. Ja mukaan pääsee helposti. Salilla ei käyskentele yrmeitä jääkaappipakastimia murisemassa kynäniskoille, kynnys tulla treenaamaan on todella matala. Ohjelmointi ja ohjaus ovat ammattitaitoista.


- Joni Laakso


----


Kiitos Joni! Ja tsemppiä treeneihin!

Commentaires


bottom of page