top of page
gradient-beige.png

Newton Blogi

CrossFit -harjoittelussa pystyy haastamaan itseään loputtomasti!

Asiakkaamme Solja osallistui Starttikurssille keväällä ja kysyimmekin, mitä hän on CrossFit-harrastuksesta pitänyt!


Mikä sai sinut hakeutumaan starttikurssille? Miksi valitsit juuri meidät?


”Olin pitkään miettinyt uutta harrastusta ja luettuani crossfitistä kiinnostuin kovasti. Myös mieheni, joka on joskus kokeillut lajia, suositteli sitä minulle. Etsiskelin sopivaa harrastuspaikkaa ja valmennuskeskus Newton vaikutti hyvältä sijainnin puolesta ja muutenkin.” Millaiset valmiudet koet saaneesi kurssilta crossfitin aloittamiseen? Mitä pidit itse starttikurssista?


”Starttikurssilla sain hyvän käsityksen siitä, millaisesta lajista oikeasti on kyse samalla kun erilaisia liikkeitä ja tekniikoita käytiin monipuolisesti läpi. Olisin tosin toivonut, että starttikurssi olisi ollut hiukan pidempi, sillä itselläni ei ollut lainkaan kuntosaliharjoittelu-/voimannostotaustaa.” Miksi kiinnostuit crossfitistä? Onko crossfit-harjoittelu vastannut odotuksia? Mitä olet pitänyt crossfit-ryhmätunneista starttikurssin jälkeen?


”Starttikurssin jälkeen olen käynyt ryhmätunneilla pari kertaa viikossa ja olen pitänyt niistä kovasti! Kävisin mielelläni enemmänkin, mutta tällä hetkellä omat aikataulut eivät anna periksi. Välillä tunnin alussa taulua lukiessa tuntuu, että ei tiedä yhtään mitä tunnilla tapahtuu, mutta onneksi ohjaajat käyvät liikkeet läpi aina tunnin alussa ja/tai aikana. Treenikavereilta saa myös hyvää apua ja tukea! Eniten haasteita ovat tuoneet teknisemmät nostot ja se kun ei oikein hahmota vielä itse minkä verran painoja uskaltaa laittaa mihinkin liikkeeseen.” Millaiset terveiset lähettäisit sellaisille, jotka epäröivät lajin aloittamista?


”Suosittelen lämpimästi crossfitiä ja Newtonia jokaiselle, joka haluaa parantaa omaa lihaskuntoaan! Laji on hauska ja tosi koukuttava ja salilla on todella kiva ilmapiiri treenata niin tunneilla kuin muutenkin.”

Päävalmentajamme Saran kommentit Newtonin Starttikurssista:


”Starttikurssien jälkeen on tullut palautetta, että kurssien toivottaisiin olevan pidempiä, kuten Soljakin edellä toivoi. Tämä on ymmärrettävissä hyvin, koska crossfit on erittäin monipuolinen laji ja mukaan kuuluu helpompien liikkeiden lisäksi joukko teknisesti haastavia liikkeitä, kuten painonnosto- ja voimisteluliikkeet.”


”Starttikursseilla pyritään käymään läpi crossfit-harjoittelua mahdollisimman monipuolisesti, jotta crossfit-treeneihin mukaan hyppäämisen kynnys tehtäisiin mahdollisimman matalaksi. Kurssilla pyritään varmistamaan, että harjoittelu on turvallista ja liiketekniikoiden lisäksi pyritään käymään läpi myös erilaisia skaalausvaihtoehtoja. Starttikursseille osallistujia tulee yleensä hyvin erilaisilla taustoilla, joten varmasti jokaiselle löytyy sekä vahvoja osa-alueita että myös niitä, jotka kaipaavat enemmän harjoittelua.”


”Starttikurssinkin jälkeen jää vielä opittavaa ja moni kokeekin lajin juuri siksi koukuttavaksi, että tässä lajissa pystyy haastamaan itseään loputtomasti. Kuten Solja totesikin, niin tunneilla valmentajat ovat aina auttamassa. Haluankin muistuttaa, että valmentajilta voi aina kysyä, jos jokin askarruttaa tai tuntuu haastavalta. Myös treenikavereilta saa usein hyviä vinkkejä, kuten Soljakin mainitsi.”


”Pyrimme kehittämään Starttikurssimme sisältöä jatkuvasti saamamme palautteen perusteella. Pyrimme tekemään harjoittelun meillä helpoksi, joten valmentajamme panostavat siihen, että treenit käydään yksityiskohtaisesti läpi, tunneilla kaikki liikkeet näytetään sekä kaikkia treenaajia pyritään ohjaamaan henkilökohtaisesti. Lämpimästi tervetuloa meille Newtonille!”


-Solja Eurola

-Sara Toivonen

Comments


bottom of page