top of page
gradient-beige.png

Newton Blogi

Ei tarvi osata puhua CrossFittia harrastaakseen sitä!

Päivitetty: 11. huhtik.

Mikä sai sinut hakeutumaan starttikurssille? Miten päädyit juuri CrossFit Nuijalaan?

 Pidemmän aikaa olin miettinyt, että CrossFitin tyyppinen treeni voisi sopia mulle. Tykkään jos on joku piiskaamassa, yksin en läheskään aina saa kuntosalilla itsestäni irti, vaikka tiedänkin mitä pitäisi tehdä. Tässä vaiheessa elämää halusin, että menen salille valmiiseen pöytään, tiukka tunti ja kotiin. Nuijala valikoitui ehdokkaaksi koska asun lähellä ja koska muutama lajin piirissä syvällä oleva tuttu kehui, että se on hyvä paikka. 

 

Mitä pidit starttikurssista? Millaiset valmiudet koet saaneesi kurssilta CrossFitin aloittamiseen? 

Starttikurssi oli perusteellinen ja kattava. Tankojen riuhtomisessa tekniikat on mulla olleet vähän sitä ja tätä ja esim. niihin sain hyvää oppia. Oma urheilutausta on sen verran vankka, että moni asia oli itselle jo tuttua, mutta tuttuihinkin liikkeisin sain uusia vinkkejä. 

 
Onko CrossFit-harjoittelu vastannut odotuksia? Onko jokin asia yllättänyt?

Aikalailla se on ollut sitä mitä ajattelinkin. Tiesin etukäteen jo että esimerkiksi niihin CrossFit-leukoihin (joiden oikeaa nimeä en edelleenkään muista) mun tekniikka ja 95-vuotiaat olkapäät eivät toistaiseksi taivu. Mutta se on ollut positiivinen yllätys, että sitten voi tehdä jotain korvaavaa eikä yhden liikkeen takia tarvi skipata koko tuntia. Yllättävää on ollut se, että välillä tunnit on rehellistä painonnostoa ja se on kivan haastavaa. 

 

Millaiset terveiset lähettäisit sellaisille, jotka epäröivät lajin aloittamista?

Moni epäröi aloittamista koska pitää käydä starttikurssi. Kyllä se kannattaa käydä, siitä saa paljon oppia ihan vaan perus salilla käymiseen ja urheilulliseen elämäntapaan, vaikka ei lajia aloittaisikaan. Ja ei niitä liikkeiden nimiä tarvi opetella, en mäkään osaa niitä! Tunneilla ne näytetään ja sitten kysyn jos en tiedä. Ja ne on hyvin avattu videolla siellä sovelluksella missä on treenit. Ei tarvi osata puhua CrossFittia harrastaakseen sitä. 


-Jere Jääskeläinen

Comments


bottom of page