top of page
gradient-beige.png

Newton Blogi

Monipuolista, vaihtelevaa, kehittävää treeniä on CrossFit

CrossFit on koko kehon monipuolista, vaihtelevaa, treeniä. Parasta siinä on, että harjoittelussa käytetään myös oman kehon painoa, kahvakuulia, hyppynaruja, kuminauhoja, palloja ym. ja toki perinteiset puntit ovat kovassa käytössä. Löytyy myös juoksumatto, soutulaitteet ja sisäpyörät. Ulkotreenit ovat mahdollisia keväällä, kesällä ja syksyllä.


Tunnelma salilla on kotoinen, ei ole ihmeellisiä, monimutkaisia vempaimia, mitä ei osaisi käyttää. Omatoimitreenaajakin pärjää oikein hyvin salilla yksin.


Valmennus on ammattitaitoista. Ei treenata vain kovaa, vaan muistetaan palauttavat/kevyemmät harjoitteet treenijakson aikana. Erityisesti liikkeiden tekniikoita hiotaan tosi paljon. Tämä onkin erityisen tärkeää, jotta vammat pysyvät poissa.


Valmentajat kuuntelevat ja vastaavat mieluusti, jos jokin asia pohdituttaa.


Aloitin Newtonilla treenaamisen 2017 juuri treenien monipuolisuuden vuoksi. Olin kyllästynyt perus kuntosalitreeneihin sekä ryhmäliikuntatunteihin. Juoksua olen harrastanut vuosia, juoksu on ihan parasta peruskuntotreeniä.


Olen kuntoliikkuja, en kilpaurheilija. Minulle tärkeintä on kehon ja mielen hyvinvointi. Totta kai treenaamisen myötä tapahtuu myös kehitystä.


Starttikurssin jälkeen treenaaminen jatkui Newtonilla EarlyBirds treeniryhmässä. Huikee, innostunut, iloinen ryhmä. Olin löytänyt sitä mitä toivoinkin.


HUH! Kovan treenin jälkeen lähdettiin kroppa tutisten töihin. Tunne oli kuitenkin hyvä ja voimakas :)Sitten kaikki muuttui


Joulukuussa 2019 sain ikävän uutisen. Sairastin levinnyttä rintasyöpää eli syöpää, joka on lähettänyt etäpesäkkeitä muualle kehoon. Levinnyt rintasyöpä on parantumaton sairaus, mutta hoidoilla sen etenemistä voidaan hidastaa tai jopa pysäyttää. Vointini on tällä hetkellä hyvä.


Treenejä en tämän vuoksi lopettanut. 2020 korona sai meidät kaikki varpailleen ja elämä muuttui monelta osin täysin. Kaikki meni kiinni, ihmismassojen joukkoon en uskaltanut edes lähteä. Reilu kaksi vuotta treeneistä tuli taukoa.


Syksyllä 2022 sitten päätin, että takas CrossFitin pariin, löysäily loppu!


Sovittiin Sara Toivosen kanssa treffit. Käytiin läpi mun tapaus ja siihen liittyvät rajoitteet. Treeniohjemani on nyt kevyempi huomioiden syövän aiheuttamat luustomuutokset selkärangassa ja lapaluussa sekä rintarangassa. Näin ollen ohjelmassa ei ole tangon kanssa tehtäviä kyykkyjä tai vartalon kiertoa painojen kanssa. Onneksi erilaisia liikevaihtoehtoja ja välineitä niiden tekemiseen on vaikka kuinka paljon.


Sara laati minulle treeniohjelman. Treeniohjelma tekee treenaamisesta monipuolista ja kehittävää sekä myös innostavaa. Nykyään treenaan 2-3 kertaa viikossa omatoimisesti.


Kuuntelen kehoani tarkasti. Jos jokin ei tunnu hyvältä niin sitä liikettä rajoitetaan tai jätetään kokonaan pois. Huomaan lihaskuntoni parantuneen huomattavasti. Yksi leuanveto onnistuu vastaotteella. Olen niin ylpeä itsestäni! Seuraava tavoite on leuanveto myötäotteella.


Oli todella mahtavaa palata CrossFitin pariin. Mikä parasta, tapaan tuttuja treenikavereita ja tutustun uusiin. Minulla on tunne, että minua on kaivattu treeneihin :)


Mielestäni liike on parasta lääkettä keholle ja mielelle!


Hyviä treenejä kaikille!


-Riitta Kotilainen

Commentaires


bottom of page