top of page
gradient-beige.png

Newton Blogi

On huikeaa nähdä ryhmätunneilla monen ikäisiä ja tasoisia treenaajia kannustamassa toisiaan!

Mikä sai sinut hakeutumaan starttikurssille? Miksi valitsit juuri meidät?


Kilpailen tavoitteellisesti ampumahiihdossa, jossa tärkeä osa treenikokonaisuutta on voimaharjoittelu. Olin tehnyt voimaa käytännössä samalla ohjelmalla kerran viikossa jo useamman vuoden ajan. Todella kaipasin siihen jotain uutta lisäpotkua sekä henkisesti että fyysisesti. Ajattelin, että CrossFit toisi minulle monipuolisesti uusia liikkeitä ja ärsykkeitä. Samalla se voisi lisätä intoani voimaharjoittelua kohtaan. Valitsin juuri Newtonin alkeiskurssin sen sopivan sijainnin, salin hyvän hintatason ja mukavanoloisten valmentajien perusteella. Lisäksi kyseisen starttikurssin aikataulut sopivat hyvin omiin menoihini!

Millaiset valmiudet koet saaneesi kurssilta CrossFitin aloittamiseen? Mitä pidit itse starttikurssista?


Starttikurssi oli todella kattava, ja kuluneen neljän viikon aikana ehdittiin opetella todella monipuolisesti crossfitin keskeisimpiä liikkeitä ja treenitapoja. Minulle monet liikkeet olivat entuudestaan tuttuja, mutta oli hyödyllistä käydä ne vielä kerraten läpi valmentajan kanssa, jotta saatiin varmuus oikeista suoritustekniikoista. Oli hyvä, että starttikurssilla tehtiin monipuolisia CrossFit-treenejä, sillä muuten ryhmätunneilla käytettävät termit ja harjoitusmuodot olisivat olleet haastava ymmärtää.

Miksi kiinnostuit CrossFitistä? Onko CrossFit-harjoittelu vastannut odotuksia? Mitä olet pitänyt crossfit-ryhmätunneista starttikurssin jälkeen?


CrossFit-harjoittelu on vastannut odotuksiani - tunneilla on aina hyvä meininki, valmentajat ja muut harrastajat kannustavat ja treeneissä saa aina pistää itsensä ahtaalle! Odotukseni ylittyivät erityisesti harjoituskokonaisuuden monipuolisuudesta: viikot on rytmitetty kehitykselle optimaalisella syklillä ja myös kehonhuolto on osa kokonaisuutta. Starttikurssin jälkeen ryhmätunneille oli helppo tulla, kun termistö ja liikkeet olivat tuttuja.


Millaiset terveiset lähettäisit sellaisille, jotka epäröivät lajin aloittamista?


CrossFit lajina sopii kelle tahansa iästä ja kuntotasosta riippumatta. On ollut huikeaa nähdä ryhmätunneilla niin monen ikäisiä ja tasoisia treenaajia yhtä aikaa kannustamassa toisiaan! Starttikurssille voi tulla, vaikka ei olisi mitään tuntemusta lajista - kaikki käydään huolellisesti kurssin aikana läpi. Toisaalta, alkeiskurssi on hyödyllinen, vaikka kuntopohja olisi entuudestaan vahva: itse opin valtavasti uutta ja paransin huomattavasti liikkeiden tekniikoita, vaikka olinkin harjoitellut monia liikkeitä jo useamman vuoden ajan!


-Meri Hakala

Commentaires


bottom of page