top of page
gradient-beige.png

Newton Blogi

On ollut ilahduttavaa huomata, että näin keski-ikäisenä voi edelleen kehittyä ja ottaa haltuun liikkeitä, joita ei ajatellut itselle mahdollisiksi!

Mikä sai sinut hakeutumaan starttikurssille? Miten päädyit juuri CrossFit Nuijalaan?

 

Olin jo muutaman vuoden ajan tehnyt voimaa ja kestävyyttä kehittävää harjoittelua toisaalla ja etsin virallista CrossFit-salia, koska kaipasin harjoitteluun tavoitteellisuutta ja tukea. Newton vaikutti minusta ammattimaiselta ja siltä, että toiminnassa panostetaan valmennuksen laatuun. Nettisivujen perusteella sain tietoa, että Newtonin kautta olisi saatavissa tarpeen mukaan lisätukea esim. henkilökohtaisen valmennuksen kautta. Lisäksi tietysti arjen sujuvuuden kannalta salin sijainti oli tärkeä valintakriteeri.Mitä pidit starttikurssista? Millaiset valmiudet koet saaneesi kurssilta CrossFitin aloittamiseen? 

 

Starttikurssi oli mielestäni todella napakka läpikäynti CrossFit-harjoittelun aloittamiseksi. Vaikka olin tehnyt monia harjoituksia aikaisemminkin, mielestäni tekniikoiden huolellinen läpikäynti oli hyvä ja opin uutta jokaisella tunnilla. Pidin myös siitä, että kurssilla kerrottiin tieteellistä taustaa harjoitteluun liittyen. Se lisäsi ymmärrystäni, minkälaisella harjoittelulla voin vaikuttaa kehittymiseeni. Teknisesti kurssi antoi mielestäni erinomaiset valmiudet harjoitteluun.


Onko CrossFit-harjoittelu vastannut odotuksia? Onko jokin asia yllättänyt?

 

CrossFit on tuonut omaan liikkumiseeni säännöllisen voimaharjoittelun ja monipuolisen paketin erilaisia uusia liikkeitä. Osa liikkeistä on haastaviakin, mutta kaikista löytyy variaatio omalle taito- ja kuntotasolle. Isoin yllätys minulle on ollut se, kuinka paljon CrossFitiin liittyy tekniikkaharjoittelua. On myös ollut ilahduttavaa huomata, että näin keski-ikäisenä voi edelleen kehittyä ja ottaa haltuun liikkeitä, joita ei ajatellut itselle mahdollisiksi. 


Millaiset terveiset lähettäisit sellaisille, jotka epäröivät lajin aloittamista?

 

Kannustan ehdottomasti kokeilemaan! CrossFit on mielestäni kokonaisvaltaisesti ja tehokkaasti kehittävä liikuntamuoto. On ollut kiva huomata, miten kohentunut kunto on tehnyt monesta muustakin lajista, kuten hiihdosta ja telemarkista hauskempaa! 


– Elina Jalkanen

Comments


bottom of page