top of page
gradient-beige.png

Newton Blogi

Pidän Newtonin yhteisöllisyydestä ja yhdessä tekemisen meiningistä, kaikkia kannustetaan ja autetaan!

Millainen kuntoilutausta sinulla on?

Olen aikaisemmin käynyt aktiivisesti kuntosalilla, lenkkeilen koiran kanssa ja talvisin laskettelen. Nuorempana olen harrastanut kaikenlaista palloilulajeista ratsastukseen. 

 

Mitkä ovat pääharrastusmuotosi tällä hetkellä?

Pääharrastusmuotoni on tällä hetkellä ehdottomasti CrossFit, kävin starttikurssin vuonna  2020 ja laji vei heti mennessään. Treenejä tulee tehtyä noin 6 viikossa, eli muille harrastuksille ei kauheasti jää aikaa töiden ja lapsiperheen arjen lisäksi. Viime vuonna lähdettiin mukaan Wodliigaan ja tänä vuonna myös jatketaan! On ollut kiva kuukausittain tehdä niitä lajeja, siinä saa kisafiiliksen tuntua. Osallistun myös ensimmäisiin matalan kynnyksen yksilö kilpailuihin nyt helmikuussa, jännitystä siis ilmassa sen osalta!

 

Miksi päätit aloittaa CrossFit-harjoittelun? Ja miksi juuri Newtonilla?

Olin treenannut pitkään yksin ja kokeillut kaikkia erilaisia nettivalmennuksia. Koin, että kaipaisin yhteisöllisyyttä, yhdessä tekemistä ja tarkempaa ohjelmointia ja suunnitelmaa treeneistä. Halusin kehittyä ja päästä parempaan kuntoon, joten CrossFit vaikutti mielenkiintoiselta harrastus muodolta. Rupesin tutkimaan, että missä CrossFittiä voisi harrastaa ja minkälainen kurssi tulisi suorittaa alkuun. Newtonilla oli alkamassa uusi starttikurssi, johon sain houkuteltua myös puolisoni mukaan, lisäksi sijainti oli loistava.

 

Millaisia muutoksia olet huomannut CrossFit-harjoittelun myötä?

Muutoksia ja kehitystä näiden vuosien aikana on tapahtunut aivan valtavasti. Voimatasot ovat nousseet, olen pystynyt tekemään sellaisia liikkeitä ja harjoituksia joita en uskonut pystyväni tekemään. Itsensä haastaminen ja äärirajoille vieminen raskaissa treeneissä on parasta, ja se että huomaa kehitystä tapahtuneen. Mielestäni CrossFitissä parasta on se, että koskaan ei ole valmis lajin kanssa, aina on uutta opeteltavaa ja hiottavaa tekniikoissa. 

 Mistä pidät erityisesti Newtonilla?

Huumori ja ihmiset ovat parasta meidän salilla ja salilta onkin tarttunut matkaan uusia kavereita. Aamutreeneissä läppä lentää ja kaikilla on hauskaa. Newtonilla huomioidaan mielestäni hyvin kaiken tasoiset harrastajat, oli tausta tai kuntotaso mikä tahansa. Pidän Newtonin yhteisöllisyydestä ja yhdessä tekemisen meiningistä, kaikkia kannustetaan ja autetaan. Suosittelen lämpimästi kaikille Newtonia ja Crossfitin aloittamista, jos vähänkään laji kiinnostaa. 


-Anna Liukkonen

Commenti


bottom of page