top of page
gradient-beige.png

Newton Blogi

Selkävaivoista kärsinyt Jörn on huomannut, että CrossFit -harjoittelun myötä selkä on vahvistunut

Päivitetty: 14. maalisk. 2022

Pitkään selkävaivoista kärsinyt Jörn on huomannut, että CrossFit -harjoittelun myötä selkä ei enää väsy helposti.


”Kynnys tulla Newtonille on hyvin matala, kun yhteishenki on hyvä, mukana on kaiken tasoisia ja ikäisiä treenaajia ja henkilökunnasta huomaa rakkauden lajiin.”


Jörn Rohleder huomasi parin vuoden intensiivisen juoksuharjoittelun ja painonpudotuksen myötä lihasmassan kärsineen huomattavasti. ”Vaikka olin saavuttanut tavoitteeni vaa'alla, en ollut kehonkoostumukseen tyytyväinen. Paras ystäväni oli kehunut CrossFit -harjoittelun monipuolisuutta pitkään, ja tämä laji oli kummitellut pidempään takaraivossa. Vaimo huomasi kotiseudullamme Newtonin kyltin eräänä päivänä kulkiessaan bussilla ohi. Hän mietti hetken kertoisiko minulle, koska se tarkoittaisi sitä, että siellä se mies sitten lymyilee päivästä toiseen. Hetken pohdittuaan hän huokaisi syvään ja antoi periksi, sillä on paljon huonompiakin harrastuksia kuin urheilu.” Ja niinpä Jörn aloitti treenaamisen Newtonilla keväällä 2017.


Jörn on pelannut toistakymmentä vuotta salibandya maalivahtina 1-2 kertaa viikossa. Kuntoliikuntaa hän aloitti kuitenkin vasta harrastamaan loppuvuodesta 2015, kun hän aloitti juoksuharjoittelun painonpudotuksen tueksi. ”Satunnaisia kuntosalijäsenyyksiä olen vuosien varrella ottanut, mutta en ole koskaan onnistunut ylläpitämään motivaatiota käydä säännöllisesti yksin kuntosalilla.” Tällä hetkellä Jörn juoksee edelleen, tavoitteena on 20-30km viikossa. Tämän lisäksi hän pyrkii käymään 3-4 kertaa viikossa CrossFit -tunneilla.


CrossFit -harjoittelun myötä Jörn on huomannut tuntuvia ja näkyviä muutoksia lihaksistossaan. Erityisesti muutokset keskivartalolihaksiin ilmenivät nopeasti. ”Voima myös jaloissa on lisääntynyt, jonka huomaa pitkissä lenkeissä ja lenkiltä palautumisessa. Pitkään selkävaivoista kärsineenä huomaan myös ettei selkä väsy enää yhtä nopeasti.”


”Ohjelmointi tekee tästä lajista helppoa motivoitua päivästä toiseen uudestaan. Aikaisemmat kuntosalikokeilut kariutuivat aina siihen, että yritin rullata samaa yksipuolista ohjelmaa. CrossFit ohjelmointi ottaa lihasryhmiä huomioon, jotka saattaisivat jäädä vähemmälle huomiolle yksin treenatessa. Lisäksi pidetään huolta liikkuvuudesta ja lihashuollosta.” Jörn suosittelee erityisesti CrossFit -harjoittelun ja juoksun tai CrossFit -harjoittelun ja painonhallinnan yhdistämistä.

Newton toivottaa Jörnille hyviä tuloksia Openiin ja tsemppiä treeneihin!


Liity tästä sähköpostilistallemme ja tilaa blogit sekä podcastit jatkossa suoraan sähköpostiisi.


Seuraa sosiaalisessa mediassa:
Comments


bottom of page