top of page
gradient-beige.png

Newton Blogi

Duovalmennuksessa harjoittelu on tehokkaampaa!

Päivitetty: 14. maalisk. 2022

”Treeniohjelmien rakentaminen nojaa kovaan osaamiseen ja valmentajien valinta on onnistunut hyvin. He neuvovat, korjaavat ja ovat vielä tyyppeinä kivoja. Enempää ei voisi edes pyytää.”


Anne ja Heikki ovat olleet mukana Newtonilla melkein alusta saakka, mutta viime kevään koronasulku ja kesän vietto muualla toi harjoitteluun useamman kuukauden tauon. ”Olimme sitä mieltä, että emme ole riittävän hyvässä kunnossa palataksemme ryhmätunneille, joten tarkoituksemme oli ottaa syksyn mittainen ”takaisin kuntoon” -projekti.” Nyt Anne ja Heikki ovat treenanneet Mika Peltoniemen viikoittaisessa ohjauksessa viitisen kuukautta: Tulokset ovat parantuneet ja fiilis on hyvä. ”Tämä selvästi sopii meille ja tarkoituksemme on jatkaa ohjatussa parivalmennuksessa edelleen.” Duovalmennuksessa suunnitellaan yhdessä valmentajan kanssa molemmille sopivat yhteiset tavoitteet. Treenit on suunniteltu niin, että ne tehdään pääosin parin kanssa yhdessä. Anne ja Heikki ovatkin sitä mieltä, että yhdessä tekeminen on paljon hauskempaa kuin yksin puurtaminen. ”Ainakin meidän mielestä harjoittelu on myös tehokkaampaa. Slarvaamisen kynnys on korkeammalla, kun toinen on tekemässä vieressä samaa ohjelmaa. Harrastamme muutenkin paljon yhdessä.”


”Parasta tässä on ollut tehokkuus ja monipuolisuus. Mika vetää meille yhden viikoittaisen salitreenin ja teḱee ohjelman kahdelle omatoimiselle sali- ja yhdelle juoksutreenille. Ohjelmissa on viikoittain pientä muutosta ja noin reilun kuukauden välein suurempaa ärsykkeenvaihtelua, joten tylsää junnaamista ei pääse tulemaan. Juoksuohjelma on rakennettu taitavasti parantamaan peruskuntoa ja siinä onkin tapahtunut selvää kehitystä.” Anne ja Heikki ovat ihailtavasti harjoitelleet säännöllisesti läpi syksyn, kehitystä on tullut sen mukaisesti! Syksyn alussa lähdettiin harjoittelun perusteista ja perusliikemalleista liikkeelle, ja syksyn edetessä progressiivisella yhdistetyllä kestävyys- ja voimaharjoittelulla ollaan saatu roimasti kehitystä niin liiketaidoissa, voimatasoissa kuin kestävyyskunnossa. Esimerkiksi Wattbikella mennään kovemmilla wateilla kuin syksyn alussa samoilla sykkeillä. Lisäksi yksilöllisyyttä on otettu huomioon muun muassa liikkuvuuden kehittämisessä ja aiempien loukkaantumisten huomioimisessa harjoitusohjelmassa. Newtonilla pariskunta tykkää rennon kotoisasta ilmapiiristä. ”Salille on kiva tulla ja porukat moikkaavat ja vaihtavat muutaman sanan.” Newton toivottaa tsemppiä Annelle ja Heikille treeneihin!


Comments


bottom of page