top of page
gradient-beige.png

Newton Blogi

Matka lisäpainoleuanvedon SM-kisoihin 2022

Päivitetty: 26. elok. 2022

Olen treenannut Newtonilla vuodesta 2016 eli alusta asti. Minua on aina viehättänyt täällä laadukas ja fiksu valmennus sekä mukava treeniporukka.


Lisäpainoleuanveto on kuulunut treeniohjelmaani jo yli 15 vuotta ja se on ollut itselläni vahvuusalue. Kerran aiemminkin, vuonna 2010 olen käynyt kisaamassa.


Lajin suosion lisäännyttyä viime vuosina oli mieleeni noussut ajatus kisata vielä uudelleen. Keväällä ajatus kypsyi päätökseksi ja tavoitteeksi otin oman ennätyksen tekemisen kisoissa. Sijoitustavoitetta en kokenut realistiseksi kisojen kovan tason tietäen.


Otin yhteyttä Saraan, joka suunnitteli minulle perheellisen ja työssäkäyvän ihmisen rajoitteet huomioivan, neljä treeniä sisältävän 12 viikon ohjelman. Ohjelma oli mukavan vaihteleva sisältäen myös muun muassa peruskuntoharjoittelua, joten pelkkää leuanvetoa ei tarvinnut tehdä.


Onnistuneen treenikauden jälkeen olo oli kisapäivän aamuna luottavainen ja sopivan jännittynyt. Järjestelyt Salohallissa olivat huippuluokkaa ja tunnelma kohdallaan. Olin päättänyt aloittaa vedot 58 kilon painosta, jonka piti olla suhteellisen helppo nosto. Ehkä voidaan laittaa jännityksen piikkiin, että suoritus olikin melkoisen tiukka. Tästä huolimatta uskaltauduin laittamaan toiseen yritykseen 62 kiloa, jonka sain kuin sainkin ylös. Viimeisellä, kolmannella vedolla lastasin vyöhön enemmän kuin olin koskaan nostanut, 65 kiloa. Veto lähti hyvin ja tunsin tehneeni hyväksytyn suorituksen. Tuomari ei kuitenkaan ollut asiasta varma, joten mentiin videotarkistukseen. Tuloksen varmistuttua hyväksytyksi, oli fiilis todella hieno. Parin kilon parannus treeneissä tehtyyn ennätykseen tuntui erinomaisen hyvältä. Tällä nostolla tuli sarjan miehet 80 kiloa kahdeksas sija kymmenestä osallistujasta. Vertailun vuoksi, sarjan voittaja Vili Suorsa kiskoi ylös 100 kiloa.Kaiken kaikkiaan tämä oli hieno kokemus. Vaikka omat treenit enimmäkseen ovatkin omaksi iloksi kuntoilua ja rapistumista vastaan taistelua, on välillä kiva ottaa tavoitteita ja jopa hieman vielä kehittyäkin. Tällaisissa tilanteissa Saran kaltaisen huippuammattilaisen ohjaus on todella paikallaan ja voin sitä myös lämpimästi suositella.


Mikäli leuanveto lajina kiinnostaa, lisätietoja löytyy osoitteesta www.slry.fi Nähdään Newtonilla, erityisesti aamutreeneissä!


– Sakari Hyppänen

Comments


bottom of page