top of page
gradient-beige.png

Newton Blogi

En olisi ikinä uskonut, että pystyn tekemään käsilläseisontapunnerruksia ja leuanvetoja!

Newtonilla CrossFitia harrastava Outi Vuorivirta-Lehtola kertoo, että voimatasot on näiden vuosien aikana kasvaneet hurjasti ja myös taitopuolella on tullut kehitystä liikkeissä, joita hän ei alussa olisi kuvitellutkaan pystyvänsä tekemään.


Outi Vuorivirta-Lehtola on treenannut Newtonilla jo pidemmän aikaa.” Ennen kuin muutama vuosi sitten uskaltauduin Newtonin starttikurssille, olin jo useamman vuoden harkinnut lajin aloittamista. Pahasti ennakkoluuloisena pelkäsin kuitenkin, että kaikki muut salilla ovat superkuntoisia ja kuolisin treeneihin. Newtonille päädyin lopulta ystävien suosituksesta, kun etsin sopivaa on ramp -kurssia Espoon alueelta. Starttikurssi oli huippuhyvä ja tekniikkaa lähdettiin hiomaan ihan perusasioista, kuten esim. kyykystä ja soutamisesta. Starttikurssin jälkeen ensimmäiselle "normitunnille" menin vahvan kuolemanpelon saattelemana, mutta kaikki liikkeet pystyi hyvin muokkaamaan itselle sopiviksi ja mukana oli muitakin aloittelijoita.”

Outi on harrastanut koko aikuisiän liikuntaa omaksi ilokseen, ennen CrossFitia hän kävi paljon ryhmäliikuntatunneilla, punttisalilla ja lenkillä. Tällä hetkellä CrossFit on vahvasti ykköslaji. ”Sen lisäksi pyrin tekemään peruskuntotreeniä säännöllisesti. CrossFitin osa-alueista painonnosto on ehdottomasti suosikkini.”


”Hyvän kunnon huomaa selvästi myös arjessa. Fyysisen kunnon kehittymisen lisäksi CrossFit on ollut hyvää vastapainoa työlleni. Missään ei pää tyhjene yhtä tehokkaasti turhasta stressistä, kuin treeneissä. Lajissa viehättää erityisesti se, että se haastaa jatkuvasti uusilla tavoilla, eikä siinä koskaan voi tulla ns. valmiiksi,” kertoo Outi.

Aamutreenien toinen valmentaja Mikko kehuu mielellään Outin treeniasennetta. ”Outi on mainio esimerkki siitä, miten kuntoilua voi toteuttaa samaan aikaan hymyssä suin, mutta kuitenkin päättäväisesti. Treeneissä Outi jakaa hyvää fiilistä ympärilleen, ja toimii itse kullekin hyvänä esimerkkinä siitä, miten hienoa kehittymistä pitkäjänteisellä harjoittelulla voi saada aikaan.”

Newtonilla Outin mielestä parasta on ehdottomasti treeniseura. ”Pienellä salilla joka tunnille osuu yleensä tuttuja ja uudetkin treenaajat sulahtavat mukaan joukkoon saumattomasti. Useammasta treenikaverista on myös vuosien varrella tullut ystäviä, joiden kanssa pidän yhteyttä salin ulkopuolellakin. Lisäksi Newtonilla arvostan asiantuntevaa valmennusta sekä vahvasti tieteeseen pohjautuvaa treenien ohjelmointia.”

Mahtavaa, että olet Outi osa Team Newtonia!


Comments


bottom of page