top of page
gradient-beige.png

Newton Blogi

Päivä lähtee käyntiin eri fiiliksellä, kun käy rykäsemässä kunnon treenin heti aamutuimaan!

Millainen kuntoilutausta sinulla on?

Lapsuuden ja nuoruuden harrastustaustani kietoutui hyvin pitkälti partiotouhujen ympärille. Vapaa-aika siis kului aikalailla partiossa, leireillä ja kavereiden kanssa, ainoastaan uimiselle jäi aikaa edellä mainittujen lisäksi. Uiminen onkin ollut laji mikä on kulkenut mukanani kaikki vuodet. Enemmissä tai vähemmissä määrin, välillä aktiivisesti uiden kuntoilumielessä ja välillä lähinnä huvikseen uiden, nykyään lasteni kanssa.


Vuosien aikana olen aloittanut, ja lopettanut, monenlaisen kuntoilun. Hiihtäminen oli junnuna kivaa ja nyt aikuisiällä olen toki myös käynyt hiihtämässä, mutta ei sitä kuntoliikunnaksi voi oikein kutsua. Sama homma sulkapallon pelaamisen kanssa, mukavaa touhua mutta ei kuntoilua varsinaisesti. Salilla olen käynyt useamman vuoden, itsekseni ja frendien kanssa, välillä ahkerammin, välillä pitkiäkin taukoja pitäen. Mutta kivaa touhua se on aina ollut.


Mitkä ovat pääharrastusmuotosi tällä hetkellä?

Pääharrastusmuotoni on nyt nyt viimeisen neljän vuoden ajan ollut vain ja ainostaan CrossFit. Hurahdin siihen jo starttikurssin aikana ihan täysin. Jotenkin vain tunnen lajin niin omakseni. Olen aika raskasta tekoa ollut aina, joten esimerkiksi lenkkeily on minulle kaikkea muuta kuin miellyttävää. Toki siitäkin kyllä selviän, en vapaaehtoisesti mutta paineen alla kyllä.


Miksi päätit aloittaa CrossFit-harjoittelun? Ja miksi juuri Newtonilla?

Muutama tuttu oli liittynyt Newtonille ennen minua ja olivat olleet hyvinkin tyytyväisiä. Lisäksi tuolloin Newtonin mainoksiakin tuli vastaan esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Lajina CrossFit ei ollut minulle entuudestaan tuttu mutta frendin kanssa päätettiin yhdessä lähteä kokeilemaan. Newton sijaitsee lähellä kotia, joten jo pelkästään sijainninkin kannalta sali oli oikein passeli. Starttikurssi suoritettiin ja siitä homma lähti. Kaikki nämä vuodet Newtonilla olen käynyt ainoastaan aamutunneilla, päivä lähtee käyntiin aivan eri fiiliksellä kun käy rykäsemässä kunnon treenin heti aamutuimaan. Lisäksi meillä on aivan mahtava aamutreeniporukka! Fiilis on kannustava, tsemppaava ja samalla rennon letkeä. Hommassa riittää jäätävää tahdonvoimaa, voimaa, hikeä ja naurua.Millaisia muutoksia olet huomannut CrossFit -harjoittelun myötä?

Säännöllisen kuntoharjoittelun myötä olen toki kasvattanut lihaskuntoani, mutta olen ennen kaikkea vireämpi ja fiilikseni on parempi kunnon treenin jälkeen. Lisäksi on hienoa että on näin aikuisiälläkin harrastus josta nauttii hyvässä seurassa.


Mistä pidät erityisesti Newtonilla?

Salilla on aina rento ja mukava meininki! Valmentajat on loistavia, homma hoidetaan hienosti ja asiantuntevasti mutta samalla rennosti. Sali on siisti ja sieltä löytyy kaikki tarvittavat välineet. Ei mitään pahaa sanottavaa, homma toimii mahtavasti!


-Pekka Hannula

Comments


bottom of page