top of page
gradient-beige.png

Newton Blogi

CrossFit on monipuolinen laji ja antaa jokaiselle jotakin

Johanna Cajanus aloitti CrossFit-treenit toukokuussa heti starttikurssin jälkeen. Kyselimme Johannalta mitä mieltä hän oli kurssista. Alla Johannan vastaukset


Mikä sai sinut hakeutumaan starttikurssille? Miksi valitsit juuri meidät?

Lähdin starttikurssille, koska olin jo pidempään ollut kiinnostunut lajista ja käynyt muutamilla kokeilutunneillakin. Minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta lisäpainoharjoittelusta, joten starttikurssi oli minulle hyvä tapa tutustua lajiin. Sali valikoitui ammattitaitoisten valmentajien, näyttöön perustuvan harjoittelun ja sijainnin kombinaatiolla.


Millaiset valmiudet koet saaneesi kurssilta crossfitin aloittamiseen? Mitä pidit itse starttikurssista?

Kurssilla käytiin hyvin läpi voimaharjoittelun eri muotoja ja yleisimpiä tunneilla käytettäviä tekniikoita. Kurssilta sai hyvät valmiudet jatkaa liikkeiden harjoittelua viikkotunneilla ja lisäksi se antoi kurkistuksen siihen, millaista harjoittelu viikkotunneilla on. Meillä oli kurssilla mukava ja kannustava ilmapiiri, joka on jatkunut viikkotuntien puolella.


Miksi kiinnostuit crossfitistä? Onko crossfit-harjoittelu vastannut odotuksia? Mitä olet pitänyt crossfit-ryhmätunneista starttikurssin jälkeen?

Kiinnostuin crossfitistä, koska halusin kestävyysurheilun rinnalle voimaharjoittelua parantamaan suoritustasoa sekä ehkäisemään urheiluvammoja. Näiden lisäksi olen saanut ihanaa helpotusta niska-hartiaseudun jumeihin! Viikko/ryhmätunnit ovat vastanneet odotuksiani: tunnit ovat hyvin suunniteltuja, olen saanut hyvää ohjausta uusien liikkeiden kanssa ja huomannut kehitystä.


Millaiset terveiset lähettäisit sellaisille, jotka epäröivät lajin aloittamista?

Laji on monipuolinen ja antaa jokaiselle jotakin. Suosittelen kokeilemaan, tähän saattaa vaikka hurahtaa!

Kiitos Johanna!

Comments


bottom of page